Crisis? what Crisis ? (1)


L’estrès: quin estrès? Si jo estic bé! a mi no em passa res! Etc. …

I, si no ens passa res, com és que el consum d’ansiolítics cada dia és més elevat?

Cóm podrem afrontar doncs situacions de Crisi si tenim aquesta actitud tancada, poc receptiva a noves formes d’actuar?

A l’entorn empresarial actual , es demana als líders que siguin capaços de respondre ràpidament i amb imaginació als canvis. La creativitat i el pensament innovador son eines essencials per al desenvolupament professional i la innovació dins de l’empresa.
Avui més que mai, el camí de l’èxit professional necessita una visió Realista, Motivant, Il•lusionant i possible, que guiï i impulsi fins i tot en els moments de confusió o frustració.
Com en el títol d’aquest article podem tenir dues actituds davant els fets: una és la que nega lo evident, i que tan mals resultats a dut en països veïns, l’altre la Realista, que opta per veure la realitat i buscar els recursos propis i aliens que millor ens podran servir per a fer front a situacions de canvi.
Com deia Winston Churchill (polític i home d’estat Britànic, 1874-1965),”Les actituds son més importants que les aptituds”.

Així doncs, hem d’aprendre a buscar, trobar i mantenir noves perspectives més innovadores que ens permetran adoptar actituds emprenedores i constructives. Aquest és un exercici de modèstia i humilitat, ja que no és fàcil reconèixer les normals, humanes i pròpies limitacions, sobretot quan hem tingut un èxit merescut durant molt temps.
Però, a cas son les mateixes circumstàncies que els darrers anys? No ha canviat res? Té vostè els mateixos reptes i dificultats? O bé tot ha canviat?
Si continuem fent les coses de la mateixa manera, (“sempre s’ha fet així, fins ara m’ha anat bé, etc.”) obtindrem els mateixos resultats.
“Si vols obtenir resultats diferents, no facis allò que sempre has fet! “

Hem d’aprendre a veure, a pensar, a fer diferent! I això, com tota ensenyança humana, s’aprèn ja que cap de nosaltres ha nascut ensenyat i tots, Tots hem hagut d’aprendre coses que ara ens semblen tan senzilles com caminar per exemple. Partint d’aquest principi de la capacitat d’aprendre hem de buscar unes eines que ens aportin dinamisme, i que tractin de manera molt seriosa temes fonamentals per els directius i l’empresa.
Partint d’un enfocament nou, i alhora mil•lenari, en l’àmbit de la gestió d’empresa, hem desenvolupat un sistema propi basat en la nostra llarga experiència com a instructors de Zen ( tècnica de meditació i centrament) incorporant a aquest mètode les últimes investigacions científiques sobre el funcionament de la ment i la incidència directe d’aquestes tècniques sobre la concentració, la eficàcia i el benestar personal.
Però, evidentment nosaltres haurem de fer quelcom ja que:
“El único hombre que nunca se equivoca es el hombre que nunca hace nada”
Theodore Roosevelt (1858-1911, vint-i-sisè president dels Estats Units: 1901-1909).
En nosaltres està, doncs, poder optar a quina de les dues actituds voldrem posar èmfasi. Ens deixarem ofegar per la muntanya de la “Crisi” o bé l’escalarem?
“Yo creo bastante en la suerte y he constatado que cuando más trabajo, más suerte tengo” Thomas Jefferson (1743-1826, tercer president d’Estats Units: 1802-1809).

No Comments Yet You can be the first to comment!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.